9

20 نکته برای حفظ سلامتی در سیل

  • کد خبر : 1241
  • 30 آبان 1401 - 10:15
20 نکته برای حفظ سلامتی در سیل
بر اساس آخرین گزارش جهانی در مورد بلایا سومین حادثه با مرگ و میر بالا در سال ۲۰۱۸، سیل بوده است. در بررسی‌های صورت گرفته از سال ۱۹۹۵ تا سال ۲۰۱۵ (در یک بازه ۲۰ ساله) بیش از ۴۳ درصد از بلایای طبیعی که در سراسر جهان رخ داده، سیل بوده است. در کشور ما نیز از چندسال اخیر شاهد چندین سیل در اقصی نقاط کشور بوده‌ایم.

به گزارش جشنواره فرهنگی هنری فرفره، در ادامه 20 مورد آموزشی برای حفظ سلامتی در سیل آورده شده است:

  1. هموطنان عزیز باید اخبار را پیگیری کنید مثل رادیو و حتی خبرگزاری ها و یا اطلاعاتی که ممکن است با بلندگو در خیابان ها اعلام شود تا در صورت هشدار و دستور تخلیه، به سرعت محل را ترک کرده و جان خود و خانواده را نجات دهید.
  2. قبل از ترک منزل گاز، برق و آب را قطع کرده و سپس به ارتفاعات همچونی بالای تپه بروید.
  3. در محل‌هایی پناه بگیرید که دور از رودخانه، نهر و جویبار باشد.
  4. بهتر است از جویبار، رودخانه ها، کانال خالی، فاضلاب، تنگه‌ها حتی اگر آرام هستند دور شوید، چون امکان طغیان اب وجود دارد.
  5. وارد آب که ارتفاعش بیش از زانوی شماست نشوید.
  6. به هیچ عنوان  در جریان سیل راه نروید و یا در آن شنا نکنید و وارد سیلاب نشوید، زیرا احتمال دارد در تماس با خطوط نیروی برق سیل دارای جریان برق باشد و دچار برق گرفتگی شوید و البته ممکن است جریان سیلاب به یکباره قوی شده و باعث غرق شدگی شود.
  7. در هنگام وقوع سیل درختان محل امنی برای بالا رفتن و پناه گرفتن نیستند و در صورت طغیان آب باید از آنها فاصله گرفت. چون احتمال شکستن درختان وجود دارد.
  8. حتی الامکان در سیلاب رانندگی نکنید زیرا در بیشتر خودرو‌ها ارتفاع ١٥ سانتیمتر آب می‌تواند به کف برسد و کنترل آن را مختل کند یا حتی باعث توقف حرکت آن شود.
  9. خودرو و وسیله‌نقلیه، محل امنی در مقابل سیل نیست و اگر وسیله‌نقلیه (به علت فرورفتن در آب یا گل) از حرکت ایستاد فوری باید آن را ترک کنید.
  10. از آب سیل برای شستن ظروف، دست و صورت، تهیه غذا و نوشیدن و حتی شستن لباس استفاده نکنید.
  11. هموطنان عزیز در صورت بازگشت به منزل بسیار مراقب باشید زیرا ممکن است با برخی حیوانات وحشی از جمله جوندگان و مارها مواجه شوید. در طول سیل مارها و جوندگان خانه خود را از دست می دهند، لذا برای یافتن پناهگاه جدید و غذا به داخل خانه‌ها وارد می شوند.
  12. برای بیرون رفتن از منزل از چکمه‌های کاری مناسب و دستکش و شلوار بلند برای محافظت از پاها استفاده کنید.
  13. با پای برهنه  راه نروید و بدون دستکش به گل و لای دست نزنید.
  14. برای پیشگیری از مسمومیت و بیماری و حفظ سلامتی و به دلیل احتمال آلودگی مواد غذایی از غذا‌های کنسرو شده و آب معدنی یا از آب جوشیده سرد شده استفاده کنید.
  15. پس از بروز سیل ممکن است برخی بیماری‌های عفونی شیوع پیدا کند، برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری‌ها مواد خوراکی و غذایی را که به آب سیل آلوده شده‌اند حتماً دور بریزید.
  16. مراقبت‌های بهداشتی فردی و عمومی و بهداشت آب و غذا را انجام داده و دستها را مرتب با آب و صابون بشویید.
  17. در صورت زخمی شدن بلافاصله تمام زخم ها را با صابون و آب پاک کنید.
  18. اگر دچار مار گزیدگی شدید پوست اطراف محل گزیدگی را نشویید و آرامش و خونسردی خود را حفظ کنید و با اورژانس 115 تماس بگیرید، تا رسیدن نیروهای اورژانس بنشینید و یا دراز بکشید و عضو دچار گزیدگی را پایین تر از سطح قلب قرار دهید و روی محل گزیدگی یک پارچه تمیز بیندازید.
  19. پس از وقوع سیل، احتمال ابتلا به تب تیفوئید یا حصبه، وبا، هپاتیت A، لپتوسپیروزیس، ‌مالاریا و تب دنگی وجود دارد.سیل زدگان به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های ناشی از آلودگی آب و غذا و بیماری‌های ناشی از ناقلین آب را قبل از مصرف بجوشانند و مواد غذایی را به خوبی بپزند.
  20. هموطنان در صورت مشاهده تب ادامه‌دار، سردرد، یبوست، تهوع و کاهش اشتها ، اسهال آبکی با دفعات بالا، تهوع و استفراغ سریعات به درمانگاه مراجعه کنند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://capf.ir/?p=1241

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
برچسب ها