به گزارش جشنواره فرهنگی هنری فرفره، در ادامه 20 مورد آموزشی برای حفظ سلامتی در سیل آورده شده است:
- هموطنان عزیز باید اخبار را پیگیری کنید مثل رادیو و حتی خبرگزاری ها و یا اطلاعاتی که ممکن است با بلندگو در خیابان ها اعلام شود تا در صورت هشدار و دستور تخلیه، به سرعت محل را ترک کرده و جان خود و خانواده را نجات دهید.
- قبل از ترک منزل گاز، برق و آب را قطع کرده و سپس به ارتفاعات همچونی بالای تپه بروید.
- در محلهایی پناه بگیرید که دور از رودخانه، نهر و جویبار باشد.
- بهتر است از جویبار، رودخانه ها، کانال خالی، فاضلاب، تنگهها حتی اگر آرام هستند دور شوید، چون امکان طغیان اب وجود دارد.
- وارد آب که ارتفاعش بیش از زانوی شماست نشوید.
- به هیچ عنوان در جریان سیل راه نروید و یا در آن شنا نکنید و وارد سیلاب نشوید، زیرا احتمال دارد در تماس با خطوط نیروی برق سیل دارای جریان برق باشد و دچار برق گرفتگی شوید و البته ممکن است جریان سیلاب به یکباره قوی شده و باعث غرق شدگی شود.
- در هنگام وقوع سیل درختان محل امنی برای بالا رفتن و پناه گرفتن نیستند و در صورت طغیان آب باید از آنها فاصله گرفت. چون احتمال شکستن درختان وجود دارد.
- حتی الامکان در سیلاب رانندگی نکنید زیرا در بیشتر خودروها ارتفاع ١٥ سانتیمتر آب میتواند به کف برسد و کنترل آن را مختل کند یا حتی باعث توقف حرکت آن شود.
- خودرو و وسیلهنقلیه، محل امنی در مقابل سیل نیست و اگر وسیلهنقلیه (به علت فرورفتن در آب یا گل) از حرکت ایستاد فوری باید آن را ترک کنید.
- از آب سیل برای شستن ظروف، دست و صورت، تهیه غذا و نوشیدن و حتی شستن لباس استفاده نکنید.
- هموطنان عزیز در صورت بازگشت به منزل بسیار مراقب باشید زیرا ممکن است با برخی حیوانات وحشی از جمله جوندگان و مارها مواجه شوید. در طول سیل مارها و جوندگان خانه خود را از دست می دهند، لذا برای یافتن پناهگاه جدید و غذا به داخل خانهها وارد می شوند.
- برای بیرون رفتن از منزل از چکمههای کاری مناسب و دستکش و شلوار بلند برای محافظت از پاها استفاده کنید.
- با پای برهنه راه نروید و بدون دستکش به گل و لای دست نزنید.
- برای پیشگیری از مسمومیت و بیماری و حفظ سلامتی و به دلیل احتمال آلودگی مواد غذایی از غذاهای کنسرو شده و آب معدنی یا از آب جوشیده سرد شده استفاده کنید.
- پس از بروز سیل ممکن است برخی بیماریهای عفونی شیوع پیدا کند، برای پیشگیری از ابتلا به این بیماریها مواد خوراکی و غذایی را که به آب سیل آلوده شدهاند حتماً دور بریزید.
- مراقبتهای بهداشتی فردی و عمومی و بهداشت آب و غذا را انجام داده و دستها را مرتب با آب و صابون بشویید.
- در صورت زخمی شدن بلافاصله تمام زخم ها را با صابون و آب پاک کنید.
- اگر دچار مار گزیدگی شدید پوست اطراف محل گزیدگی را نشویید و آرامش و خونسردی خود را حفظ کنید و با اورژانس 115 تماس بگیرید، تا رسیدن نیروهای اورژانس بنشینید و یا دراز بکشید و عضو دچار گزیدگی را پایین تر از سطح قلب قرار دهید و روی محل گزیدگی یک پارچه تمیز بیندازید.
- پس از وقوع سیل، احتمال ابتلا به تب تیفوئید یا حصبه، وبا، هپاتیت A، لپتوسپیروزیس، مالاریا و تب دنگی وجود دارد.سیل زدگان به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماریهای ناشی از آلودگی آب و غذا و بیماریهای ناشی از ناقلین آب را قبل از مصرف بجوشانند و مواد غذایی را به خوبی بپزند.
- هموطنان در صورت مشاهده تب ادامهدار، سردرد، یبوست، تهوع و کاهش اشتها ، اسهال آبکی با دفعات بالا، تهوع و استفراغ سریعات به درمانگاه مراجعه کنند.
انتهای پیام